5 basis SEO tips voor iedere website

SEO is een veel voorkomend begrip binnen online marketing en de ontwikkelingen staan nooit stil. Er zijn echter een aantal zaken die tijdloos zijn en die je altijd kan optimaliseren. Dit noemen we de basis van SEO. In dit artikel lichten we 5 tips uit die jij direct kan toepassen op jouw website of webshop.

5 basis SEO tips voor iedere website

Hou altijd rekening met de 5 tips die we in dit artikel toelichten voor optimale vindbaarheid in de zoekmachine!

Snelheid

Zoals je waarschijnlijk al weet houden mensen niet van wachten. Dit geldt ook voor Google. Het is anno 2018 zeer belangrijk om een snelle website te hebben, zeker omdat het gebruik van mobiele apparaten zo in opkomst is. De snelheid van jouw website check jezelf via Google PageSpeed Insights tool. Ik kan je alvast verklappen dat het waarschijnlijk afbeeldingen zijn die je moet optimaliseren.

ALT-tags

Om bij afbeeldingen te blijven: Zorg dat je ten alle tijde de ALT-tag van een afbeelding invult. Recent heeft Google een update uitgebracht met betrekking tot Google Images en dit maakt het optimaliseren van afbeeldingen belangrijker. Tevens wordt deze data ook opgenomen in Google Analytics als verwijzend verkeer met als URL: https://images.google.com. Wanneer je een afbeelding ALT-tag optimaliseert, moet je rekening houden met het volgende:

  • Als een afbeelding bijvoorbeeld fruit bevat moet je de ALT-tag niet vullen met alleen het woord ‘fruit’ > de ALT-tag wordt blauwe bessen omdat dit de afbeelding het beste beschrijft. Op de afbeeldingen staan namelijk blauwe bessen.

Zorg dus dat je de ALT-tag invult met een zo relevant mogelijke beschrijving van de afbeelding.

Controleer je meta title en description

Waarschijnlijk denk je dat je op iedere pagina van je website de meta title en description hebt ingevuld. Dit is echter één van de zaken die vaak worden vergeten of juist niet aangepast worden, waardoor de meta gegevens op iedere pagina hetzelfde zijn.

Zorg altijd dat de title en description aansluiten op je content en potentiële bezoekers triggeren om je website te bezoeken. Google kijkt namelijk naar de CTR van jouw zoekresultaat bij het bepalen van de ranking in de zoekmachine.

Kwaliteit van je content

Zorg dat de kwaliteit van je content altijd op het hoogste niveau is. Hiermee bedoelen we dat het uniek moet zijn, geen fouten moet bevatten en dat je jouw belangrijke zoekwoorden voldoende, maar niet teveel laat terug komen in je teksten. Schrijf jouw content voor de bezoeker van je website en zorg dat dit een bijdrage levert. Is het een lang artikel? Maak gebruik van subkoppen of opsommingen om de leesbaarheid te vergroten!

Interne links

Linkbuilding is anno 2018 nog steeds belangrijk om de vindbaarheid van een pagina te vergroten. Interne linkbuilding wordt alleen vaak vergeten en dit is zeker net zo belangrijk! Met interne linkbuilding zorg je er namelijk voor dat Google precies weet waar welke pagina staat en welke pagina’s bij elkaar horen.

Probeer met je interne links bezoekers door je website te sturen richting je conversiedoel. Op deze manier weet zowel Google als de bezoeker wat bij elkaar hoort en wat je doel is.

Wil je weten of er gebroken links op je website staan? Gebruik dan bijvoorbeeld een tool zoals Screaming Frog SEO Spider.

Meer weten?

Dit waren de 5 basis SEO tips waar jij direct mee aan de slag kan. Het optimaliseren van content is maar één van de onderdelen waardoor je je vindbaarheid kan verbeteren! Meer weten over SEO en wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via info@postads.nl of bel ons op 076 501 80 21.