Altijd al willen weten wat Google van je bijhoudt?

★☆☆☆☆ Wij zijn bij PostAds fans van Google en vinden het fijn dat advertenties via Google AdWords volledig afgestemd zijn op onze interesses.

Google wilt op basis van de gegevens over jou, nuttige informatie en informatie aanbieden die voor jou interessant is. Google heeft als motto “Don’t Be Evil”, waarmee ze willen zorgen dat hun diensten alleen nuttig zijn voor gebruikers. Door dit motto proberen ze te voorkomen dat de belangen van Google, Google-gebruikers en adverteerders met elkaar in conflict komen.

Wat weet Google van je?

Bijna iedereen weet dat Google gegevens van je bijhoudt. Ze doen dit via Gmail adressen, smartphones, Google Maps, internetverbinding, je Google zoekvragen en via statistieken op websites met Google Analytics.

Google maakt een profiel van je op basis van deze gegevens waarin ze je plaatsen in een leeftijdscategorie, man/vrouw en je locatie. Dit vullen ze aan met interesses zoals de websites die je bezoekt, je Google zoekvragen en de locaties waar je komt met je telefoon.

Waarop zijn advertenties afgestemd?

Op basis van de gegevens die Google verzamelt worden advertenties vertoond die voor jou interessant zijn.

Ben je benieuwd op welke onderwerpen jij bepaalde advertenties krijgt? Je kan dit zelf inzien bij Google via Ads Settings.

Wanneer je ingelogd bent met je persoonlijke profiel zie je alle onderwerpen en kan je eventueel onderwerpen uitsluiten om je advertenties beter op je af te stemmen. 

Blog / 03 dec, 2018

PostAds op de Businessdagen West-Brabant

Op 28 en 29 november stond PostAds op de Businessdagen West-Brabant. In onze stand hebben wij verschillende leuke gesprekken gevoerd met mensen va...

Blog / 19 nov, 2018

De belangrijkste SEO trends in 2019

★★★★☆  Ieder jaar weer steekt Google veel tijd en moeite in hun algoritme om ervoor te zorgen dat ze de beste blijven. Hierdoor zijn er iede...

Blog / 12 nov, 2018

Wat is een zoekwoordenonderzoek?

★★★☆☆  Als mensen online zoeken naar informatie, een product of dienst doen ze dit meestal via een zoekmachine zoals Google en Bing. Wanneer ...