Concurrenten nu ook in Google Shopping

Zoals eerder dit jaar bekend werd, heeft Google een miljardenboete gekregen. Deze boete kreeg zij vanwege machtsmisbruik met prijsvergelijker Google Shopping. Eerder deze maand ging Google nog in beroep tegen deze boete en was de verwachting dat concurrenten nog geen plek zouden krijgen tussen de Google Shopping resultaten.

 

Concurrenten nu ook in Google Shopping

Wat is Google Shopping?

Via Google Shopping is het mogelijk om te adverteren in Google via een product feed. Bezoekers zien o.a. de afbeelding van het product en de prijs, waarna ze direct kunnen doorklikken naar de productpagina van de webshop.

Meer aanbieders van advertenties

Tot vandaag was het alleen maar Google die advertenties binnen Google Shopping aanbood. Sinds deze middag komen er ook resultaten van concurrent Vergelijk.nl in beeld. Hiermee is het voor adverteerders dus mogelijk om naast Google Shopping ook andere platformen in te richten.

Moet ik nu inzetten op Vergelijk.nl?

Vergelijk.nl is op dit moment de enige partij die meedoet aan deze advertenties binnen Google Shopping. Je hebt nu Google als aanbieder en Vergelijk.nl. Tevens staat vanaf vandaag de aanbieder ook in de Google Shopping advertentie vermeld.

Beslist.nl geeft aan nog niet benaderd te zijn voor een samenwerking. Dit geldt waarschijnlijk ook voor andere partijen. Onze verwachting is echter dat ook andere aanbieders tussen de Google Shopping resultaten zullen komen.

Door deze ontwikkeling is de concurrentie veranderd en kan het voor webshops interessant zijn om voortaan ook hun producten via vergelijkingssites te promoten, in plaats van enkel in te zetten op Google Shopping.

Bij veel van onze klanten met een webshop zien we dat de Google Shopping campagnes het meest rendabel zijn, dus houden wij verdere ontwikkelingen goed in de gaten en zullen hier direct op inspelen.

Mocht je vragen hebben over jouw Adwords campagnes of Google Shopping? Bel ons op 076 501 80 21 of stuur een mail naar info@postads.nl