De 5 laatste handige updates van LinkedIn

Terwijl Nederland genoot van het heerlijke zomerweer, hebben ze bij LinkedIn de afgelopen maanden hard gewerkt. Zowel in juni, juli als augustus zijn er verschillende nieuwe opties uitgerold. LinkedIn blijft maar groeien en met 575 miljoen leden was het platform nog nooit zo populair in de zakelijke markt. In dit blogartikel zetten we de 5 handigste LinkedIn updates van de zomer van 2018 voor je op een rijtje.

LinkedIn update #1 - Updates bewerken

Sinds afgelopen juni is het dan eindelijk mogelijk om de berichten op je LinkedIn bedrijfspagina te bewerken. Zo kun je eenvoudig foutjes in een update herstellen. Net zoals bij updates op je persoonlijke profiel, klik je op de drie puntjes rechtsboven in de update. Vervolgens klik je op ‘update bewerken’ om een wijziging aan te brengen.

 

LinkedIn update #2 - Meldingen van de bedrijfspagina

Beheerders van bedrijfspagina’s zien nu direct meldingen over die pagina in het overzicht op de homepagina. Zo heb je meteen in beeld wat er speelt en zie je in één oogopslag hoeveel bezoekers jouw bedrijfspagina recent hebben bezocht.

 

LinkedIn update #3 - Sneller linken met een persoonlijke QR-code

Via de mobiele app van LinkedIn kun je sinds de laatste updates nog sneller linken met nieuwe connecties: je vindt hier namelijk je persoonlijke QR-code. Op bijvoorbeeld beurzen en evenementen kun je die persoonlijke QR-code opnemen op je visitekaartje. Je vindt jouw QR-code heel eenvoudig:

  1. Klik in de LinkedIn app bovenin de zoekbalk op het icoontje.
  2. Klik vervolgens op ‘Mijn code’.

Tip! Met de meeste mobiele telefoons kun je een QR-code handig scannen met de fotocamera. Je hebt hiervoor dus geen aparte app nodig.

 

LinkedIn update #4 – Persoonlijker contact met voiceberichten

Sinds juli is het mogelijk om berichten in te spreken en deze te versturen naar connecties. Veel LinkedIn gebruikers zullen deze update echter niet gaan gebruiken. Voor wie het wel interessant is? Recruiters en werkzoekenden! Met voicemessages kunnen zij hun berichten persoonlijker maken. Een stem vertelt namelijk altijd meer dan een geschreven bericht.

Op de mobiele app zie je onderin bij Berichten een microfoontje. Klik op dit icoon om de optie te activeren. Vervolgens klik je op de blauwe button om een bericht in te spreken. Een bericht mag maximaal één minuut duren.

 

LinkedIn update #5 – Verschillende functies bij één bedrijf

Heb je carrière gemaakt bij je werkgever? Voorheen bevatte je persoonlijke profiel dan een opsomming van de verschillende functies bij dat bedrijf. LinkedIn heeft dit in één van de laatste updates aangepast. De functies worden nu onder elkaar weergegeven en ook wordt getoond hoelang je bij de organisatie in totaal werkzaam bent.

 

En nu?

Nu ben jij klaar om LinkedIn optimaal in te zetten! PostAds helpt je graag bij vragen over de nieuwste LinkedIn updates. Je kunt ons telefonisch bereiken via 076 501 80 21 of per mail via info@postads.nl.