Drie manieren om meer Instagram volgers te krijgen

- door
★★☆☆☆ Je hebt een geweldig mooie Instagram pagina, helemaal in één stijl, maar toch blijven de volgers en de likes uit? Ik hoor je denken: Hoe kan dat? Het gaat hier toch alleen om mooie foto’s? Wrong! Bij Instagram gaat het ook om engagement en interactie. 
 
Wil je weten hoe je gratis meer Instagram volgers krijgt? Lees dan verder.

1. Wees strategisch met je comments

Velen onder ons denken er al te zijn door een account te volgen, een post te liken en om het af te maken nog een comment onder te zetten. Inderdaad, dit werkt, maar het is veel werk om maar op zijn minst 1 Instagram volger te krijgen. Als je wil dat je Instagram account groeit en je met je volgers wilt ‘engagen’ moet je toch iets meer strategisch te werk gaan.
 
Begin met het maken van een lijst van 10-20 mensen of merken met ongeveer dezelfde volgers en interesses als jouw account. Ga naar deze accounts en laat een welgemeende comment achter op één van de laatste berichten. Het idee is om de laatste persoon te zijn die op een post heeft gereageerd. Instagram laat op mobiel namelijk maar twee hele comments zien. Als je comment interessant genoeg was, nemen de trouwe volgers van dat account ook een kijkje op jouw account. Waarschijnlijk hebben jullie dezelfde interesses, dus grote kans dat ze jou ook gaan volgen.
 
Met een ‘interessante comment’, heb ik het niet over: ‘Mooie foto’ of ‘Gaaf!’. Nee, dan heb ik het over comments die het liefst informatief, met een call to action en bruikbaar is voor andere volgers. Spice it up met een paar bijpassende emoticons en done!

2. Instagram Stories

Instagram Stories, wie gebruikt ze nog niet? Kort, krachtig, leuk en informatief.
Wanneer je in je Instagram app naar de ‘Explore pagina’ gaat, is je waarschijnlijk al opgevallen dat de bovenste twee rijen worden overgenomen door deze Stories. De reden dat deze Stories bovenaan staan is doordat Instagram deze zelf selecteert gebaseerd op de accounts die je volgt en de post die je hebt geliked.
 
Als jij ook op de ‘Explore pagina’ zichtbaar wilt zijn, moet je ultra interessante content maken. Hoe specifieker je Stories, hoe meer deze InstaStories een bepaald soort publiek aanspreken, hoe groter de kans dat ook jouw InstaStory bij de aanbevolen Stories komt te staan. En vanaf dan kan het snel gaan. Vooral wanneer je viral gaat kan dit een hoop nieuwe volgers en likes opleveren van de mensen die graag nog meer posts en Stories van je willen zien.
 
Instagram Explorepagina

Video engagement 

Wist je dat video content het type content is met de grootste engagement? Video is het ideale middel voor merken en bedrijven om vertrouwen en engagement bij je volgers en nieuw publiek op te bouwen. Het Instagram algoritme geeft prioriteit aan posts met een hoog engagement. Dit betekent; hoe meer likes en comments je post ontvangt, hoe meer mensen jouw post te zien krijgen doordat Instagram deze post boven aan de Explore pagina plaatst bij je volgers en als voorgestelde video bij je toekomstige volgers.

3. Instagram contest

Een leuke manier om je bedrijf op Instagram te promoten en volgers te krijgen is door een actie uit te zetten. Ga eens samenwerken met een ander bedrijf of influencer en organiseer een 3-5 dagen give away, waarbij de volgers worden beloond door het volgen van beide Instagram accounts en door het taggen van een aantal vrienden in hun comments. Dit is één idee, maar je kan nog creatiever zijn. Je zal zien dat je volgers aanzienlijk zullen gaan stijgen.

Ga ermee aan de slag!

Klaar om nieuwe Instagram volgers binnen te halen? PostAds in ieder geval wel en wij helpen jou hier graag bij. Wil je graag meer tips om een slimme Instagram strategie uit te zetten? Neem dan contact met ons op via 076 501 80 21 of via info@postads.nl
 
Blog / 03 dec, 2018

PostAds op de Businessdagen West-Brabant

Op 28 en 29 november stond PostAds op de Businessdagen West-Brabant. In onze stand hebben wij verschillende leuke gesprekken gevoerd met mensen va...

Blog / 19 nov, 2018

De belangrijkste SEO trends in 2019

★★★★☆  Ieder jaar weer steekt Google veel tijd en moeite in hun algoritme om ervoor te zorgen dat ze de beste blijven. Hierdoor zijn er iede...

Blog / 12 nov, 2018

Wat is een zoekwoordenonderzoek?

★★★☆☆  Als mensen online zoeken naar informatie, een product of dienst doen ze dit meestal via een zoekmachine zoals Google en Bing. Wanneer ...