PostAds

Facebook bedrijfsnaamswijziging doorvoeren

Hoe pas ik de naam aan van mijn Facebook-pagina bij meer dan 200 likes?

Volgens mij is het volgende heel herkenbaar! Je hebt onlangs je eigen Facebook-bedrijfspagina opgezet en al snel stromen de likes binnen! 

Goede zaak natuurlijk! Maar dan opeens ben je genoodzaakt je bedrijfsnaam te wijzigen om wat voor reden dan ook, maar dit blijkt niet meer te kunnen! Je eerste reactie: WAAAT!? En dan laten we het nog maar niet hebben over  je 2e reactie. Bij 200 likes is het niet meer mogelijk om je naam aan te passen.  

Er zijn tientallen blogs over dit onderwerp geschreven en forums worden overspoelt rondom dit onderwerp. Maar tot op heden hebben wij geen concrete oplossing kunnen vinden.

Daarom zijn we met ons team op zoek gegaan naar dé oplossing, we hebben een aantal oplossingen ontdekt en getest. 

Facebook bedrijfsnaam wijzigen

1 - Bewerking voorstellen

We hebben het getest door ongeveer 30 personen een bewerking te laten voorstellen voor een pagina, maar tevergeefs geen reactie vanuit Facebook of een melding.

2 - Bewerking voorstellen contactgegevens

Je kan Facebook gebruikers een suggestie laten doen voor je Facebook-pagina contactgegevens, mits zij geen beheerders zijn van de desbetreffende pagina. Fijn maar vrij beperkt, je kan namelijk alleen kleine correcties voorstellen. 

“Als veel mensen hetzelfde voorstellen, kan de paginamanager het voorgestelde aan zijn/haar pagina toevoegen”, aldus Facebook. Als Facebook “veel mensen” niet definieert dan kan je ervan uitgaan dat je een bedrijf moet zijn met veel invloed en veel autoriteit.  

3 - Facebook for Business

Met de Facebook GO worden Facebook adverteerders begeleidt door professionals van Google Adwords voor het ontwikkelen van een aangepaste strategie, begeleiding bij het maken van advertenties, meten en optimaliseren van de campagneprestaties.

Bedrijven die 30 dagen lang €20,00 per dag investeren in hun advertenties, kunnen in samenwerking met een specialist van Facebook Ads hun bedrijf laten groeien.  Al met al, dit kost een hoop geld en is uiteindelijk meer weg gelegd voor de grotere jongens, NEXT!

4 - Likes verwijderen

De meest voor de hand liggende oplossing is het handmatig verwijderen van likes tot de 200. Dit heeft ergens ook wel weer als voordeel dat je hierdoor je bereik kan verbeteren en alleen berichten toont aan Facebook gebruikers die echt geïnteresseerd zijn in je bedrijf. Vanzelfsprekend is deze optie te overwegen als je een aantal likes hebt dat tussen de 200 - 300 varieert. Maar los daarvan is het tijdrovend! Je dient elke like handmatig te verwijderen.

5 - Een contactpersoon in Amerika

Tijdens onze zoektocht zijn wij bedrijven tegen gekomen die aangeven een samenwerking te hebben met Facebook en de bevoegdheid hebben om een Facebook-pagina naam te veranderen. Dit roept natuurlijk bij ons de vraag op waarom kunnen hen het wel en wij niet?

Daar wilde we natuurlijk meer over weten. Door diep te graven in de materie en diverse processen te hebben doorlopen, hebben we de oplossing eindelijk gevonden! 

PostAds heeft verschillende samenwerkingspartners wereldwijd. In samenwerking met een van onze contactpersonen is het ons gelukt. Om de wijziging in te dienen en door Facebook te laten doorvoeren hebben we een officieel document nodig waarop de nieuwe officiële naam van het bedrijf op vermeld is.
Een pdf-document van een rekening volstond in dit geval. We hebben onze methode toegepast op meerdere soorten Facebook-pagina's en daar is het allemaal bij gelukt! 

Wil je ook je Facebook bedrijfsnaam wijzigen?

Het is complex maar er is wel een oplossing. Het proces heeft wel een aantal ogen en haken. Ben je minder bekend met Facebook laat het dan liever over aan een professional. Lukt het veranderen van de naam van je Facebook-pagina niet? Wij helpen je graag!

Prijzen Facebook naam wijzigen met PostAds?

Interesse? Neem dan contact met ons op via 076 501 80 21 of info@postads.nl

Terug naar Blog overzicht