Google Grants: ontvang 10.000 per maand van Google 

Wat wellicht veel bedrijven niet weten is dat ze gratis advertentie budget kunnen ontvangen van Google! Google geeft veel Nederlandse bedrijven 10.000 dollar per maand om hiermee te adverteren in Google AdWords.

 

Wat is Google Grants?

Google doneert non-profit organisaties een maandelijks advertentie tegoed van 10.000 dollar.

De gratis AdWords-advertenties zijn in te zetten via Google Grants en zorgen dus voor gratis extra verkeer, conversies en naamsbekendheid.

Google Grants geldt voor Nederlandse bedrijven die een ANBI of SBBI status* hebben zoals stichtingen, goede doelen en musea. Overheidsinstellingen zoals scholen, gezondheidsorganisaties of overheidsinstanties komen niet in aanmerking voor Google Grants.

Ontvang gratis $ 10.000 per maand

Wanneer je aangemeld bent voor Google Grants, heb je een dagbudget van 329 dollar. Dit komt neer op 10.000 dollar per maand. Je krijgt dit budget binnen je AdWords account en kan dit alleen besteden aan advertentie klikken.

Google garandeert niet dat het budget iedere maand op gaat, dat hangt namelijk af van de optimalisatie van het Google Grants account.

De inrichting en optimalisatie van de AdWords advertenties bepalen of de 10.000 dollar per maand behaald worden. Bij een perfect ingerichte campagnes zal Google daadwerkelijk de 10.000 dollar uitgeven.

Waar moet je aan voldoen

Google heeft de volgende eisen waar je aan moet voldoen om deel te nemen aan het Google Grants programma:

  • Een stichting, vereniging of kerkelijke organisatie zijn;
  • De organisatie moet een ANBI of SBBI status hebben;
  • Organisatie moet actief blijven optimaliseren binnen het account;
  • Blijf de richtlijnen van het Google Grants programma hanteren.

 

Voordelen Google Grants

  • Gratis extra kwalitatief verkeer naar de website;
  • Advertentiebudget van 10.000 dollar per maand;
  • Via de advertentie ontvang je aanmeldingen voor donaties & vrijwilligers;
  • Kom boven de gratis resultaten in Google te staan;
  • Genereer gratis lokale of nationale naamsbekendheid.

 

Aanmelden Google Grants

Bij PostAds beheren we verschillende Google Grants accounts. We hebben bedrijven geholpen met hun aanmelding, beheren van campagnes en geven training zodat medewerkers dit account zelf actief kunnen optimaliseren.

Wij worden zelf enthousiast wanneer de Google Grants advertenties in het verlengde van de hele online marketing strategie gebruikt worden. In dat geval zorg je dat alle kanalen geoptimaliseerd worden en versterkt het gratis advertentiebudget van Google de subdoelstelling om kwalitatieve bezoekers via SEA te krijgen. Bij het instellen van de Grants campagnes bespreken we altijd de doelstelling en kijken we welke andere online marketing onderdelen er al ingericht zijn.

Mocht je hierin interesse in hebben, dan komen we graag langs en laten we alle mogelijkheden met Google Grants zien. Neem contact met ons op via 076 501 80 21.

* ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling & SBBI: Sociaal Belang Behartigende Instelling