PostAds

Google My Business: een must voor ieder bedrijf

De naam “Google My Business” zal niet bij iedereen direct een belletje doen rinkelen. Wat het is zal iedereen die Google gebruikt echter direct herkennen. Wanneer je bijvoorbeeld zoekt naar een zeilschool in Willemstad dan toont Google het meest relevante bedrijf aan de rechterkant. In dit blok vind je informatie als openingstijden, reviews en foto’s. 


Ontdek de voordelen

Wanneer je voor jouw bedrijf geen Google My Business hebt aangemaakt zal jouw bedrijf ook niet worden vertoond. Doordat dit opvallende blok ook nog eens een gratis tool van Google is, is het aanmaken van een account ten zeerste aan te raden. Met Google My Business kan je jouw (potentiële) klant namelijk eenvoudig informeren en naar jouw winkel laten navigeren. Daarnaast kunnen je huidige klanten een recensie achterlaten met het gebruik van hun Google-account, wat tevens bevorderlijk is voor je local SEO.

Aanmelden in 5 stappen

  1. Ga naar https://www.google.nl/intl/nl/business/ klik op “Nu starten”
  2. Vul vervolgens al jouw bedrijfsgegevens correct in. Wanneer het niet om een fysieke winkel gaat kan je tevens kiezen voor een Google My Business zonder adres.
  3. Binnen enkele werkdagen ontvang je een verificatiecode per post. Let op: dit ziet eruit als een reclamefolder!
  4. Vul de verificatiecode in en check of alle gegevens correct en volledig zijn ingevuld. Voeg tevens relevante foto’s toe om jouw Google My Business de juiste uitstraling te geven.
  5. Blijf vervolgens je gegevens altijd goed bijhouden. Denk hierbij onder andere aan wijzigingen in openingstijden of het wijzigen van het adres bij een verhuizing.
     

Continu nieuwe mogelijkheden in Google My Business

Vergeet niet om eens in de zoveel tijd te kijken naar de vele nieuwe functies die Google toevoegt, waarmee jij het klanten nóg makkelijker maakt om voor jou te kiezen. Zo zijn onder andere de volgende handige functies beschikbaar:

Vragen en antwoorden

Veel klanten kampen met soortgelijke vragen wanneer zij de overweging maken om gebruik te maken van een dienst of product. Dankzij de tool Vragen en Antwoorden in Google My Business, kun je gemakkelijk een vraag stellen aan de eigenaar van het bedrijf, waarvan het antwoord door iedereen te zien is. Ook de community kan hierop reageren als zij het antwoord weten. Het is daarom belangrijk om deze sectie in de gaten te houden, zodat er geen foutieve antwoorden gegeven worden.

Google Posts

Heb jij belangrijk nieuws dat je graag wilt delen met bestaande en potentieel nieuwe klanten? Dan kan je dat gemakkelijk doen via Google Posts! Deze handige tool geeft jou de mogelijkheid om mensen met een waardig nieuwtje te overtuigen om voor jou te kiezen, voordat zij op jouw website zitten. Hierbij kun je een foto, tekst en verschillende call-to-actions toevoegen, zoals reserveren, registreren, meer informatie of bestellen. Voordat je de post plaats, kun je een voorbeeld bekijken om te bepalen of alles precies staat zoals jij het wilt. Een Google Post blijft 7 dagen zichtbaar, waarna ze gearchiveerd worden.

Menu en Services

Een recente toevoeging aan Google My Business is de functie Menu en Services. Hiermee kun je jouw menu of jouw diensten direct laten zien bij jouw bedrijfsvermelding. Voor bedrijven in de horecabranche is dit uiteraard een fantastische toevoeging, maar ook dienstverlenende bedrijven kunnen direct hun opties en prijzen laten zien. Momenteel is deze functie alleen op mobiel beschikbaar, maar wij verwachten dat deze ook op desktop toegepast zal worden. Zeker de moeite waard om in te vullen dus!

Naast bovenstaande functies zijn er nog tal van andere mogelijkheden tot je beschikking in Google My Business, zoals een speciale URL waarmee jij klanten naar een specifieke pagina kan leiden. De opties binnen de bedrijfsvermelding van Google worden regelmatig uitgebreid, dus maak er optimaal gebruik van!

Checklist Google Business

Wil je weten of jouw Google My Business perfect gevuld is? Download dan deze Google Business checklist. Heb je nog vragen over het inrichten ervan of wil jij meer halen uit jouw online marketing? Neem dan contact met ons op via 076 501 80 21 of info@postads.nl

Terug naar Blog overzicht