PostAds

Google My Business Insights update

Google is bezig met het doorvoeren van nieuwe statistieken in het Insights rapport. Hierin wordt beter zichtbaar hoeveel mensen naar jouw merk en naar merk gerelateerde termen zoeken in Google. Zo wordt Google My Business een nog belangrijkere tool bij het analyseren van jouw vindbaarheid in de zoekmachine.

Wat is Google My Business Insights?

Google My Business Insights toont hoe klanten zoeken naar jouw bedrijf. Tot op heden werd hierbij onderscheid gemaakt tussen ‘rechtstreeks’ en ‘algemene zoekopdracht’. Onder ‘rechtstreeks’ worden klanten gerekend die jouw vermelding vinden als ze je bedrijf zoeken op naam of adres. De statistieken bij ‘algemene zoekopdracht’ bevatten de klanten die jouw vermelding vinden als ze zoeken naar een categorie, product of service.

De update

Binnenkort wordt er een nieuwe statistiek aan dit dashboard toegevoegd: ‘branded’. Hiermee kun je zien hoeveel klanten jouw bedrijf op Google vinden door te zoeken op jouw bedrijfsnaam, de merken die je verkoopt en generieke zoekwoorden zoals categorieën, producten en services die jouw bedrijf aanbiedt.

Deze nieuwe update wordt steeds verder uitgerold. Zodra deze bij jouw Google My Business geïmplementeerd is, zul je een derde statistiek toegevoegd zien aan het cirkeldiagram. Dit gebeurt alleen wanneer er voldoende merk gerelateerde zoekopdrachten beschikbaar zijn en zal weergegeven worden in een gele kleur. Na de update zijn de volgende statistieken beschikbaar:

  • Rechtstreeks (groen) – Klanten die je vermelding vinden als ze je bedrijf zoeken op naam of adres.
  • Algemene zoekopdracht (blauw) – Klanten die je vermelding vinden als ze zoeken op een categorie, product of service.
  • Merknaam (geel) – Klanten die je vermelding vinden als ze naar een merk zoeken dat aan jouw bedrijf is gerelateerd.  

Google My Business

Google My Business is een belangrijke tool om jouw vindbaarheid te meten en te vergroten. Met deze update worden de mogelijkheden nog verder uitgebreid. Kunnen wij jou helpen met het inrichten van jouw Google My Business vermelding als onderdeel van een op maat gemaakte Multi Funnel Strategie? Neem dan contact met ons op via 076 501 80 21.

Terug naar Blog overzicht