Google Speed Update in Juli 2018

Google heeft het al een tijdje geleden aangekondigd, maar het komt nu steeds dichterbij: de Google speed update. In juli van dit jaar wordt je websitesnelheid op mobiel namelijk meegenomen als ranking factor voor zoekopdrachten op mobiele apparaten. Waar Google voorheen de snelheid van je website op desktop al meenam als ranking factor, geldt dit nu dus ook voor de snelheid van je website op mobiel. Vanaf juli 2018 zal de snelheid van je desktopsite meetellen voor zoekopdrachten op desktop en de snelheid van je mobiele website voor zoekopdrachten op mobiele apparaten.

 

Google Speed Update in Juli 2018

Google loves mobile

Wanneer je website iets trager is dan die van je concurrenten hoef je jezelf nog niet veel zorgen te maken. Google voegt de snelheid van je mobiele website enkel toe aan de al bestaande ranking factoren. De update treft alleen de traagste mobiele websites en als je goede relevante content aanbiedt, kan je website nog steeds beter scoren dan snelle websites. Aangezien meer dan 50 procent van de gebruikers een mobiele website verlaat wanneer deze een langere laadtijd dan 3 seconden heeft, is het niet zo gek dat Google de snelheid van je mobiele website toevoegt als ranking factor. Google wil namelijk dat de gebruiker een zo goed mogelijke gebruikerservaring wordt geboden en met deze update laat Google zien dat het steeds meer waarde hecht aan mobiele zoekopdrachten. Zoals al eerder voorspeld was, wordt 2018 dus echt het jaar van mobile-first.

Denk aan de gebruiker

Natuurlijk is het altijd belangrijk om een zo goed mogelijke gebruikerservaring te bieden aan bezoekers van je website, maar doordat steeds meer verkeer via mobiel verloopt is het vooral belangrijk om je mobiele website in de gaten te houden. Je kunt heel makkelijk de snelheid van je mobiele website meten. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van Pagespeed Insights van Google zelf die je een score geeft op basis van de snelheid van je website op mobiel en je website op desktop. Naast deze score worden er tegelijkertijd ook een aantal verbeterpunten weergegeven. Op deze manier kan je meteen aan de slag om je website te verbeteren.

Hoe ga je om met deze nieuwe Google algoritme update?

Ondanks het feit dat het belangrijk wordt om de snelheid van je mobiele website te optimaliseren, blijft content nog steeds king. Door goede relevante content aan te bieden aan je gebruikers, zorg je ervoor dat je website goed blijft ranken in de zoekresultaten van Google. Ben je nog op zoek naar een partner die goede en relevante content kan schrijven die tevens zoekmachine geoptimaliseerd is? Dan staat PostAds voor je klaar om je te helpen. Neem dus snel contact met ons op!