In 3 stappen je Facebook Shop inrichten

Facebook is met miljoenen gebruikers het grootste social netwerk. MKB’ers met een webshop kunnen sinds een tijd gebruik maken van Facebook als verkoopkanaal. Als MKB’er kan je bijna niet achterblijven. Heb jij er nog geen? Ga er vandaag nog mee aan de slag door je Facebook winkel in te richten via onderstaande stappen. 

In 3 stappen je Facebook Shop inrichten

Wat is een Facebook Shop?

Facebook Shop is een winkelgedeelte dat je kan toevoegen op je zakelijke Facebook pagina. Je kunt het zien als een social webshop. Potentiële klanten kunnen via Facebook jouw producten zien en kopen d.m.v. een Facebook post of winkel.  Er is echter nog wel 1 maar.. 
In Nederland is het helaas nog niet mogelijk om via Facebook af te rekenen. Maar maak je geen zorgen, je klant wordt direct naar de desbetreffende productpagina in je webshop verwezen om af te kunnen rekenen.

Voordelen van een Facebook winkel

  • Een gratis 2e webshop (met gemak te bereiken)
  • Verkeer & nieuwe bezoekers naar je webshop
  • Bezoekers kunnen je producten in je webshop delen
  • Meer fans van je merk en pagina
  • De Facebook Shop is volledig responsive voor mobiel gebruik
  • Interactie, je maakt kennis met je klant en weet wat ze willen

 

Hoe stel je een Facebook Shop in?

Stap 1
Log in bij facebook en ga naar je zakelijke Facebook pagina. Voeg het winkelgedeelte toe aan je zakelijke pagina. Klik op het tabblad ‘Shoppen’. Als je deze niet ziet staan ga dan naar Instellingen > Pagina bewerken. Klik op ‘Een tabblad toevoegen’ en op ‘Tabblad toevoegen’ naast de optie Shoppen. 

Stap 2
Ga akkoord met de algemene voorwaarden en beleidsregels voor verkopers en klik op Doorgaan. 

Stap 3
We zijn er bijna.. Kies Bericht sturen naar verkoper of Betalen op een andere website. Maak hieruit een keuze en ga naar de allerlaatste stap. Kies je munteenheid die je wilt gebruiken. Let op! Deze munteenheid is op al je producten in je Facebook winkel van toepassing en kan niet worden gewijzigd tenzij je het winkelgedeelte verwijdert en opnieuw instelt.

Je Facebook Shop is nu klaar en je kunt beginnen met het toevoegen van je producten! 

Producten toevoegen in Facebook Shop 

Je winkel is pas zichtbaar wanneer je deze met producten hebt gevuld. Als voorbeeld nemen wij online concept store Todays Favourites waarmee wij je uitleggen hoe je producten in je Facebook Shop kunt toevoegen.

Stap 1
Ga naar ‘Shoppen’ links in de tabel en ga vervolgens naar ‘Alle producten’ en klik op ‘Producten toevoegen’. 

Stap 2
Voeg één (of meerdere) afbeelding(en) van het product toe en vul alle gegevens in zoals naam, prijs, een korte beschrijving en de URL-adres van het product in je webshop en klik op 'Opslaan' zodra je klaar bent.

Toelichting

  • Product is te koop: Is het product in de uitverkoop? Dan geldt deze optie voor jou. Door dit aan te vinken wordt naast de reguliere prijs, ook de uitverkoopprijs weergegeven.
  • Product uitlichten: Je kan er ook voor kiezen om dit product meteen uit te lichten. Uitgelichte producten worden bovenaan je pagina weergegeven en worden als eerste vertoond in je Facebook winkel. 

 

Facebook winkel optimaliseren

Het inrichten en optimaliseren van de Facebook shop doen we binnen onze Multi Funnel strategie. Op het moment dat er kansen liggen op het gebied van social media, pakken we die direct aan en zorgen we dat we zo continu boven de concurrentie blijven. 

Mocht je interesse hebben in social media marketing via onze Multi Funnel strategie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.