Is Instagram geschikt voor jouw bedrijf?

Als ondernemer is het soms lastig om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom online marketing. Wij als online marketingbureau weten dit als geen ander. Via onze blogs proberen we je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. In onze vorige blogs zijn we dieper ingegaan op de mogelijkheden van Facebook Shopping en LinkedIn en vandaag is Instagram aan de beurt. 

Content creatie fotografie | Postads

Even terug in de tijd

Instagram werd gelanceerd in 2010 als applicatie waarmee je foto’s en video’s online kunt delen. Het plaatsen van een foto of video is hierbij noodzakelijk, er zijn dus geen losse tekstberichten toegestaan. Instagram was bij de lancering een instant-hit en al snel groeide het uit tot één van de grootste social media kanalen. De mijlpaal van 100 miljoen geregistreerde gebruikers werd al in december 2010 (3 maanden na de livegang) bereikt!

Tegenwoordig heeft Instagram 1 miljard gebruikers waarvan 500 miljoen dagelijks actief is. En is het op Facebook na het grootste social media netwerk ter wereld. In Nederland ligt het aantal actieve gebruikers per maand inmiddels op 5,6 miljoen. Potentie genoeg zou je zeggen.

Houd er wel rekening dat een groot gedeelte van de Instagram gebruikers tussen de leeftijd 21-39 valt, het is dus belangrijk om na te gaan of je deze doelgroep wilt bereiken.

Is Instagram geschikt voor mijn onderneming?

Instagram is met name geschikt voor B2C bedrijven, maar in sommige gevallen ook voor B2B. Het is vooral afhankelijk van het product of de dienst die je levert. Door de visuele insteek van Instagram is het zeer belangrijk dat je product visueel is óf visueel gemaakt kan worden en dat het natuurlijk aansluit op de jonge doelgroep die op Instagram aanwezig is.

Wil je Instagram gebruiken om keiharde leads of conversies te behalen? Dan kan dat weleens lastig worden, er zijn namelijk andere social netwerken die hier, op dit moment, geschikter voor zijn.

Instagram Stories

Door de persoonlijke touch is Instagram met name geschikt om verhalen te vertellen of een kijkje achter de schermen te geven. Dit weet Instagram zelf ook en met de introductie van Instagram Stories spelen ze hier perfect op in. In werkelijkheid is Instagram stories vrijwel niets anders dan de stories die je van Snapchat (en inmiddels Facebook en Whatsapp) gewend bent. Maar mogelijkheden voor ondernemers zijn er zeker! We zetten een aantal mogelijkheden voor het inzetten van Instagram stories voor je op een rijtje:

  • Het promoten van nieuwe producten en/of events (sneak preview)
  • (korte) Tips & Tricks
  • Kijkje achter de schermen geven
  • Eigen Instagram berichten promoten

 

Net als bij andere social media kanalen is het ook op Instagram belangrijk dat je consistent bent, maar dat je vooral ook experimenteert! Elke doelgroep reageert anders en wat voor de één perfect werkt, kan in jouw geval totaal niet aanslaan. PostAds helpt je graag bij het ontwikkelen van joúw perfecte social media strategie.

Instagram Bedrijfsaccount

Online marketing is het geweldigste vak ter wereld (vinden wij), maar zonder cijfers blijft het gissen naar het effect. Dit was voorheen het probleem met Instagram, er waren buiten het aantal ‘likes’ en reacties, geen cijfers beschikbaar. Door de introductie van het Instagram bedrijfsaccount is hier verandering in gekomen. Met het bedrijfsaccount heb je inzicht in: het aantal keer dat je bericht is bekeken, het unieke bereik van je bericht en de totale betrokkenheid bij je bericht en de doelgroep.

Dit zijn de statistieken die vooral ingaan op de prestaties van je berichten, maar ook over de doelgroep kan je het één en ander te weten komen. Het is namelijk mogelijk om te kijken op welk moment je doelgroep het meest actief is, hier kan je dan uiteindelijk je volgende berichten op afstemmen. 

PostAds haalt meer rendement uit alle online kanalen door middel van onze Multi Funnel strategie. Neem contact met ons op via 076 501 80 21 of info@postads.nl

Je Instagram op orde met een specialist van Postads?

Lees meer