Nieuwste Google update 2018

★★☆☆☆ Google heeft onlangs aangekondigd dat ze weer een update hebben doorgevoerd in hun algoritme. Dit doen ze meerdere keren per jaar om ervoor te zorgen dat de zoekresultaten steeds beter aansluiten op de zoekvraag.

Google broad core algorithm update

Afgelopen tijd heeft Google de “broad core algorithm update” uitgevoerd, waardoor sommige websites in SEO ranking zullen zakken en enkele zullen stijgen. Ze geven niet aan wat deze Google update betekent maar het heeft met het volgende te maken.

Elke website heeft een waarde in de zoekmachine. Deze waarde wordt bepaald aan de hand van 200 factoren en zijn bekend bij iedere SEO specialist. Voorbeelden van deze factoren zijn:

  • Leeftijd van het geregistreerde domein.
  • De snelheid van de site.
  • Gebruik van trefwoorden op de website.
  • Links vanuit andere websites + domeinen.
  • Gebruik van de site door bezoekers.

Met iedere Google update wordt er een aanpassing gedaan in deze 200 factoren. In sommige gevallen wordt bijvoorbeeld minder waarde gehecht aan externe links, waardoor resultaten in de zoekmachine hierdoor ook direct veranderen.

Google geeft aan dat er geen SEO fix is

Bij deze update blijft het belangrijkste onderdeel dat je zorgt dat je website perfecte content heeft. Door als website precies de informatie te geven die een bezoeker vraagt, zorg je ervoor dat je website hoog in de zoekresultaten van Google blijft staan.

Bij PostAds zijn we als SEO specialisten altijd bezig met Google updates en zorgen we dat onze klanten hier altijd op inspelen. De wijze waarop wij zoekmachine optimalisatie uitvoeren in combinatie met onze Multi Funnel aanpak, zorgt ervoor dat de Google updates positief uitpakken voor onze klanten. Mocht je hulp willen bij SEO optimalisatie of meer informatie willen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via info@postads.nl of 076 5018021.

Blog / 03 dec, 2018

PostAds op de Businessdagen West-Brabant

Op 28 en 29 november stond PostAds op de Businessdagen West-Brabant. In onze stand hebben wij verschillende leuke gesprekken gevoerd met mensen va...

Blog / 19 nov, 2018

De belangrijkste SEO trends in 2019

★★★★☆  Ieder jaar weer steekt Google veel tijd en moeite in hun algoritme om ervoor te zorgen dat ze de beste blijven. Hierdoor zijn er iede...

Blog / 12 nov, 2018

Wat is een zoekwoordenonderzoek?

★★★☆☆  Als mensen online zoeken naar informatie, een product of dienst doen ze dit meestal via een zoekmachine zoals Google en Bing. Wanneer ...