Hoe kom ik op de eerste plaats in Google?

Wij krijgen regelmatig de vraag of we SEO tips kunnen geven om beter te scoren in Google. In dit artikel geven we enkele zoekmachine optimalisatie tips, waarmee je zelf jouw website kan verbeteren.

SEO tips: Hoe kom ik op de eerste plaats in Google?

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

De techniek om je website te verbeteren in Google heet zoekmachine optimalisatie, kortweg SEO. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit kleine aanpassingen aan je website in de tekst, techniek en ontwerp om zo beter te scoren in de zoekmachine. In dit artikel geven wij de laatste SEO tips weg!

In de code van je website kan je ook gebruik maken van Rich Snippets, canonical tags en is de sitemap van je website altijd voor Google beschikbaar, zoals bij onze sitemap.

Aanpassingen in ontwerp

Webdesign en zoekmachine optimalisatie gaan hand in hand. Je wilt dat je bezoekers een mooie website lezen, waar ze gemakkelijk alles op kunnen vinden. Bij goed gebruik van de combinatie tekst en afbeeldingen zal je hoger in Google geplaatst worden. 

SEO optimalisatie in ons cms-pakket

Klanten die bij ons een website hebben, hebben hier ook ons cms-pakket SANcms bij. Hiermee kunnen zij zelf SEO velden vullen. SEO velden kunnen optimaal gevuld worden, wanneer je je maar aan deze standaard regels houdt. De SEO velden die je per pagina in ons cms-pakket kan vullen zijn de titel en description.

SEO titel

Een unieke korte omschrijving van maximaal 70 tekens. Google past sinds kort zelf ook regelmatig de titel van pagina's aan. Wanneer deze beter past bij de pagina, gebruikt Google de ingevulde SEO titel (deels) niet, maar vult deze zelf aan met de informatie van de pagina. Het gaat niet meer om tekens, maar om de lengte van de titel. Wanneer de titel te breed is, past Google vaker de titel aan dan wanneer deze makkelijk past in het overzicht. 

SEO description of meta beschrijving

Maximaal 2 zinnen (156 tekens) met een korte omschrijving wat de informatie op de pagina is. Wanneer de meta beschrijving niet gevuld is, pakt Google een deel van de tekst op de pagina die het beste past bij de zoekvraag. Ook hier kan Google ervoor kiezen om de meta beschrijving niet te gebruiken en een eigen beschrijving te vullen. Dit komt bijna niet voor, maar zal in de toekomst vaker plaatsvinden. 

Update: SEO keywords worden niet meer gebruikt. 

De meeste zoekmachines maken geen gebruik meer van de SEO keywords.

Basis SEO tips zoekmachine optimalisatie

Bovenstaande zijn standaard SEO tips om je website beter in Google te laten scoren. De meeste opmerkingen kan je als beheerder van een website zelf doorvoeren, vaak in het cms-pakket. Wil je beter rendement uit je website halen? Wij hebben meer dan 100 manieren om te zorgen dat je hoog in Google komt, veel publiek bereikt en meer omzet behaald!

Neem contact met ons op wanneer je meer informatie wilt over zoekmachine optimalisatie of op zoek bent naar SEO tips.