Spam verwijzingen filteren uit Google Analytics

Met Google Analytics meten en houden wij de statistieken van onze klanten nauwlettend in de gaten. Als Google Analytics gekoppeld is aan uw website zijn er van tal mogelijkheden om statistieken in te zien. Voor ons is Analytics de basis voor onze maandelijkse dienst. Wij gebruiken de statistieken om in te spelen op mogelijke kansen of om bedreigingen te weerhouden. Het valt ons op dat er steeds vaker verwijzingen komen van andere websites zoals free-share-buttons.com, www.Get-Free-Traffic-Now.com of guardlink.org. 

Spam verwijzingen filteren uit Google Analytics

Hoe kan het dat dit soort organisaties verwijzen naar mijn website?

In eerste instantie kunnen deze verwijzingen geen kwaad maar hebben ze wel een directe invloed op de statistieken van de website. 

Deze websites hebben zogenoemde spambots die uw domein of domeinen direct opnemen op een van de pagina's in hun website. Vervolgens plaatsen zij een verwijzing naar uw website en versturen zij fictieve bezoekers (sessies) naar uw website. Hiermee komen de 'verwijzingen van andere websites' tot stand in uw statistieken. Deze verwijzingen bevuilen uw relevante data en verhogen uw bouncepercentage!

Via deze techniek maken zij hun product/dienst kenbaar of probereren zij langs deze weg malware te verspreiden. We moeten eerlijk zeggen, het is best slim maar het is enorm irritant en gezien het aantal toenemende spammers is deze techniek alweer een beetje achterhaald!

Hoe kan ik zien of ik verwijzingen heb van spam-gerelateerde websites?

 1. Open uw Google Analytics
 2. Ga naar onderdeel Aquicistie (menu items links)
 3. Klik op verwijzingen en voilà alle verwijzingen in een overzicht

BELANGRIJK: Klik NOOIT door naar de verwijzingsbron. Sommige websites hebben als doel het verspreiden van malware. U kunt deze gegevens ook standaard opnemen in een dashboard. Aan de hand van een dashboard heeft u direct inzicht tot de ingestelde statistieken.In onze maandelijkse PostAds manager dienst is het een standaard dat we voor u een dashboard inrichten, die u direct een overzicht geeft van uw website statistieken.

Hoe kan ik deze spam in Analytics voorkomen?

Er zijn een aantal mogelijkheden om te voorkomen dat spam gerelateerde websites nog verwijzingen en bezoeken kunnen doen aan uw website. In dit artikel lichten we specifiek toe hoe u deze verwijzingen uitsluit in Google Analytics.

 1. Open uw Google Analytics
 2. Klik op 'beheerder'
 3. Ga naar Filter
 4. +Nieuw filter noem het bv. ''spam verwijzing free-share-buttons.com''
 5. Filtertype: aangepast
 6. Filterpatroon: campagnebron
 7. Typ in het tekstveld van de gekozen filterpartoon de verwijzende bron 
 8. ''Dit filter verifiëren'' 
 9. Als de gegevens kloppen klikt u op 'opslaan'

Vanaf nu worden de verwijzingen van de betreffende website gefilterd, de oude gegevens blijven dus staan. Voor iedere nieuwe spam verwijzing dient u een nieuwe filter te maken of een bestaande aan te passen. Het filterpatroon voor een aangepast filter heeft een maximum van 255 tekens.

PostAds als online partner

Als ondernemer is tijd kostbaar en focust u zich liever volledig op de bedrijfsvoering van uw onderneming. 
PostAds is uw online marketing partner en ontzorgt u van dit soort zaken.

We adviseren u graag met het beste plan van aanpak voor uw website. U kunt ons altijd bereiken via 076 - 501 80 21 of via info@postads.nl