Meer dan één link in je instagram biografie plaatsen

Als bedrijf, maar ook als privé gebruiker, is het handig als je meerdere links in je biografie kunt plaatsen. Met deze feature zou je namelijk naar alle content kunnen linken die de boodschap van je bedrijf verspreidt. In Instagram kan dit al makkelijk middels het delen van een Instastory, de Swipe-Up functie in je story of IGTV. Op het gebied van Stories is Instagram al vooruitstrevend, maar wat betreft het plaatsen van linkjes in je biografie is er niet veel veranderd. Het is in Instagram nog steeds alleen mogelijk om 1 link in je Insta bio te plaatsen.

 

 

 

Meerdere links in bio

‘Zie link in bio’, de welbekende zin die je vrijwel onder elke Instagram post ziet staan. Dit geldt nog steeds, maar dit kan veel creatiever. Zoals ik eerder aangaf is het mogelijk om ‘meerdere’ links in je Instagram bio te plaatsen. In dit blogartikel geef ik je een aantal tips hoe je dit kunt doen:

Linken naar je bedrijfspagina

Dat je maar één link in je biografie kunt plaatsen is nu wel duidelijk. Maar wat inventiever is,  is een link in je biografie plaatsen die je volgers naar een verzamelpagina verwijst. Verwijs bijvoorbeeld door naar je homepagina in plaats van een blog. Houd er in dit geval wel rekening mee dat wanneer je bijvoorbeeld de focus op een specifiek artikel wilt, de home pagina bijvoorbeeld niet geschikt is. Je volgers moeten dan gaan zoeken en de meeste mensen zien dit niet zitten of nemen hier de tijd niet voor. Een kleine overweging die je moet maken.

De oplossing is om een aparte landingspagina te creëren die overeenkomt met je Instagram feed. Je krijgt dan een landingspagina met afbeeldingen en achter elke afbeelding kan je dan een gerichte link aan hangen. E news heeft dit bijvoorbeeld goed gedaan! Of neem een voorbeeld aan hoe wij bij PostAds het doen.

Link bedrijfsbio Instagram door PostAds social media marketing

Linken naar een video

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat mensen liever naar een video van een bepaald product of een bepaalde dienst kijken dan dat ze erover lezen? Daarnaast onthouden ze ook beter wat er in de video is getoond, dan wanneer ze over hetzelfde onderwerp iets hebben gelezen. Een video is handig wanneer je jouw volgers kort maar krachtig kennis met je product of dienst wilt laten maken. Maak daarom een korte video waarin jij je boodschap duidelijk overbrengt en plaats deze link in je Instagram biografie.

Gratis link tool

Om het bekende Insta probleem onder handen te nemen, bestaan er ook een aantal tools die dit probleem kunnen ondervangen.

Linktree is een gratis tool waarmee je volgers met één link naar diverse pagina’s kan doorverwijzen. Wanneer je op een Linktree link klikt word je naar een algemene pagina geleid, die je weer doorverwijst naar (max. 5) pagina’s die je aan je volgers wilt tonen.
Het is een gratis app, maar tegen betaling kan je de opmaak van je Linktree pagina naar eigen wens designen. Daarnaast is het mogelijk om de volgorde van de linkjes te verschuiven. Wanneer je bijvoorbeeld een bepaalde pagina meer aandacht wilt geven, kan je deze naar boven schuiven. Een nadeel is dat je als bureau zijnde in Analytics moeilijk kunt zien hoe je volgers op je website zijn gekomen. Het is niet duidelijk of dat je volgers via Instagram of Linktree op je pagina zijn geweest.

Download Gratis whitepaper voor je Instagram bedrijfsaccount

Kortom; er zijn genoeg mogelijkheden om een linkje in je biografie te omzeilen. Heb je vragen over Instagram of over hoe je als bedrijf het beste je link in je Instagram bio kunt gebruiken? PostAds adviseert je hier graag in. Je kunt ons telefonisch (of via WhatsApp) bereiken via 076 501 80 21. Ook kun je ons een mail sturen via info@postads.nl. Download onze gratis tips voor naamsbekendheid, gericht adverteren en engagement met jouw Instagram bedrijfsaccount. Of neem contact op met onze social specialist voor advies op maat.

Download tips voor jouw bedrijf  Advies van onze social specialist

2020 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.