PostAds

Adverteren op Instagram

Instagram adverteren is al een tijd beschikbaar voor de meeste internationale adverteerders, maar sinds deze maand is het eindelijk ook in Nederland beschikbaar!

Wat is Instagram?

Instagram is een gratis mobiele app waarmee je digitaal foto’s en films kunt maken en deze direct met elkaar kunt delen. De social app staat bekend om de verschillende filters die je over je foto of film kunt plaatsen. Je volgers kunnen deze vervolgens liken en sharen. Je hebt in één klap een groot bereik!

Instagram heeft 300 miljoen maandelijkse gebruikers met ruim 75 miljoen dagelijks terugkerende bezoekers over heel de wereld. 90% van de gebruikers is 35 jaar of jonger. Nederland heeft 1,8 miljoen gebruikers, waarvan 722.000 dagelijkse bezoekers. Dat is 40% van alle Instagram gebruikers.

Instagram advertertenties

Instagram biedt drie typen advertenties, namelijk: Image-, Video- en Carousel Ads.

Een Image Ad bestaat uit een foto met beschrijving. Video Ads tonen een video van maximaal 30 seconden. Carousel Ads geeft adverteerders de mogelijkheid om meer afbeeldingen in één advertentie te gebruiken. Middels het swipen krijg je vijf afbeeldingen te zien. Het doel van een advertentie kan hiermee beter worden gecommuniceerd en geef je de bezoeker er een gevoel bij. Eigenlijk een soort van storytelling.

Als toevoeging kan je bij elk type advertentie een call-to-action button plaatsen, waarin je bijvoorbeeld direct een aankoop kunt doen, een app kunt downloaden of bezoekers naar een bepaalde landingspagina sturen.

De advertenties krijg je op je feed te zien op basis van je interesses, de mensen en bedrijven die je volgt en de informatie die je op Facebook hebt ingevuld. De advertenties verschijnen in je feed, ook wanneer je het merk, product of dienst niet volgt. Mocht de advertentie jou alsnog niet interesseren kan je deze verbergen door rechtsboven in een advertentie op ‘Gesponsord’ en daarna op ‘Dit verbergen’ te tikken.

De belangrijkste call-to-action mogelijkheden zijn 

  • Clicks to website
  • Video views
  • Mobile App Installs
  • Mass Awareness 

De meeste call-to action mogelijkheden spreken voor zich. Mass awareness zal ik even toelichten. Met deze mogelijkheid creëert Instagram gegarandeerde impressies door de advertenties zo hoog mogelijk in de feed te plaatsen.

Targetmogelijkheden op Instagram

Instagram is sinds 2012 onderdeel van Facebook. Het plaatsen van Instagram advertenties loopt dan ook geheel via Facebook wat de mogelijkheid geeft om specifiek je doelgroep te targeten. Voor zowel grote als kleine bedrijven is dit interessant, omdat je hiermee specifieke doelgroepen kunt bereiken. In de Power Editor van Facebook is de optie voor Instagram zichtbaar als placement optie.

Visual is key voor succes

Instagram adverteren zal niet voor elk bedrijf van toepassing zijn. Bij Instagram gaat het om kwalitatief goede visuals. Met name de fashion-, travel- en food branche en grote winkelketens adviseer ik om Instagram Ads te gebruiken. Visual is key en juist voor deze branches is het belangrijk om je product aantrekkelijk neer te zetten. Je moet de bezoeker als het ware een gevoel meegeven, waarin hij zich mee kan identificeren.

Het is belangrijk om rekening te houden met de doelgroep dat op zich op Instagram bevindt. Het spreekt voor zich om kwalitatief goede visuals te gebruiken. Gebruik de ruimte die je hebt ook goed en neem de tijd om goede visuals of foto’s te maken dat jouw doelgroep aanspreekt. Naast de originele vierkante afbeeldingen is het nu ook mogelijk om de afbeeldingen in panorama beeld te vertonen. Daarnaast kan een filter ook een hoop wonderen doen. 

Ook adverteren op Instagram?

PostAds is dagelijks bezig met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van social media, zo ook op Instagram. Wil jij een van de eerste zijn die van Instagram Ads gebruik wil maken? Dan zijn wij als specialist in omgeving Breda, graag bereid om je te adviseren.

Terug naar Blog overzicht