Hoe werkt Google for Jobs?

Het duurt niet zo lang meer en Google for Jobs wordt in Nederland actief. Wat weten van Google Jobs en wat kunnen we verwachten? Ruim 89% van de Nederlandse werkende oriënteert zich een aantal keer per jaar op een andere baan. Dit doen ze zelf, of via een derde partij in de vorm van een recruiter. Als bedrijf is het nog steeds lastig de juiste persoon aan te trekken voor de juiste baan. Er zijn weinig kandidaten en er is veel vraag.

De uitrol van Google for Jobs in Nederland is bijna zover. Hoe werkt het en wat mag je ervan verwachten? Lees snel verder.

Wat is Google for Jobs?

Google for Jobs is een geoptimaliseerd gedeelte in het Google netwerk waar vacatures in een duidelijk overzicht zijn geplaatst. Het doel is om de zoekvraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Zo kun je als baanzoekende bijvoorbeeld de zoekopdracht “banen in de buurt” intypen of nog gerichten zoeken op een functietitel. Google for Jobs laat je vervolgens de banen bij je in de buurt zien, of die voldoen aan je gezochte functietitel.

Bekijk het filmpje van Google zelf:

Pak je kans

Uit Amerikaanse cijfers blijkt dat sinds Google for Jobs actief is op de markt het kandidatenverkeer meer dan verdubbelde (een stijging van  134%). Verder nam het verkeer van jobwebsites die geen partner relatie hadden met Google for Jobs voor meer dan de helft af. Of we deze cijfers ook in Nederland gaan zien is natuurlijk de vraag. Maar dat er wat gaat gebeuren is een feit. Je kunt er dus maar beter zo vroeg bij zijn.

Vacature Tip: maak een handleiding op voor SEO-proof vacatureteksten, inclusief implementatietips voor je HR-afdeling. Zo weet je zeker dat alle vacatureteksten voldoen aan de eisen die Google stelt en dus ook gevonden worden.

Meer weten? 
Laat ons weten wat jouw uitdaging is? Wil jij aan de de slag met het online werven van personeel? We kunnen al aan de slag voor 340,- p/m. Neem contact met ons op of bel direct 076 - 501 80 21