Social media content

Social media content creatie

Met goede content ‘maak of kraak’ je de interesse van jouw doelgroep in je product. Het is belangrijk te weten wat voor type mens er in jouw doelgroep valt, zodat je hier goed op kan inspelen. Het is belangrijk om te kijken naar bijvoorbeeld de leeftijd of interesses, om vervolgens te bepalen welke soort content er bij ieder social media kanaal past. Denk hierbij aan pakkende teksten of gave foto's. Om dit duidelijk voor jezelf te maken, zou je bijvoorbeeld een persona kunnen ontwikkelen. Hulp nodig bij het maken van social media content?

 

Maak kennis met een expert

social media content creatie op instagram

Wat is het doel dat jij wilt bereiken? 

Voordat je begint met het creëren van content voor jouw social media kanalen, is het slim om doelen voor ogen te hebben die jij wilt behalen met je (nieuwe) contentstrategie. Denk hierbij aan het bereiken van engagement, bijvoorbeeld door het plaatsen van een concrete vraag in je bericht. Een andere optie kan zijn om via je socials meer websitebezoekers aan te trekken, bijvoorbeeld door het plaatsen van links naar blogs op jouw website (wat ook goed is voor je SEO), of juist meer conversie in je webshop te halen door middel van het plaatsen van kortingscodes binnen jouw posts. Vaak geldt dat voor social media posts kwaliteit boven kwantiteit gaat, en dat je zorgt voor consistentie binnen je visuals en tekstuele content.

Binnen online marketing hangen veel dingen samen. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!

De voordelen van goede social media content

  • Als een campagne goed aanslaat, verspreidt deze zich razendsnel (#viral)
  • Groot bereik: 87% van de Nederlanders maakt gebruik van social media
  • Introduceer nieuwe producten of diensten 

Hoi ik ben Dimphy (socialmarketeer en online brandmanager). Samen doelstellingen behalen? Ik help je graag met al je online marketing vraagstukken. Bel me dan op: 076-502 31 42. Of laat hier een bericht achter.

Breng je socials of je website tot leven met video!

Wist je dat Facebook en Instagram berichten met video vaker tonen dan standaard berichten?

2020 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.