Social media strategie

Een social media strategie is een deel van jouw marketingplan. Hiermee bepaal je hoe je jouw doelgroep gaat benaderen, en op welke kanalen. Dit gaat hand in hand met de customer journey.

Een social media strategie denk je uit op allerlei vlakken en richt zich op de lange termijn. Wat voor activiteit laat jouw doelgroep zien op social media? Wie wil je bereiken en welke doelen wil je behalen? PostAds zoekt het antwoord op deze vragen voor je uit. 


Daag ons uit

Online marketing bureau in Breda

Stappenplan social media strategie

Voordat je begint met het zakelijk gebruik van social media, is het belangrijk om te weten welke gestelde doelen je wilt halen. Deze doelen kan je stellen met behulp van KPI’s of ROI’s. Ook is het essentieel om de activiteit te onderzoeken van jouw doelgroep op social media. Je kan een publieksanalyse maken, wie wil je bereiken?

Daarna maak je een contentplanning. Balans is key bij het plaatsen van posts; alleen op die manier bereik je constant je doelgroep en blijft de boodschap hangen. Tot slot zijn social media advertenties een extra mogelijkheid om je doelgroep effectief te bereiken.

De voordelen van een goede social media strategie

  • Scherpe focus op jouw doelen en publiek
  • Bereik een grote doelgroep
  • Snelle en meetbare online resultaten
  • Meer interactie, bezoekers of winst

Een goede social media strategie en effectieve uitvoering neemt veel tijd in beslag. PostAds helpt verschillende ondernemers met hun social media. Bekijk hieronder het resultaat van Fons!

Hoi ik ben Dimphy, social marketeer en online brandmanager. Samen doelstellingen behalen? Ik help je graag met al je online marketing vraagstukken. Bel me dan op: 076-502 31 42. Of laat hier een bericht achter.

1203% groei op Instagram voor Fons Bikes

Wij realiseerden binnen 1 maand een groei van 1203% op de Instagrampagina van fons-bikes. Hoe we dit deden? De Instagram campagne bestond uit 1 beeld per dag voor een maand lang + promotie en retargeting binnen de doelgroep. Dit resulteerde in 1203% groei en gemiddeld 200 profielbezoeken per dag!

PostAds heeft voor ons een sterke onlinepositie gerealiseerd. Wij nemen maandelijks diensten af, zo blijft ons merk groeien en de marketing consistent.
Jos van Gastel - Manager Fons Bikes

2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.